Banner Mijn Loopbaan
 

Actueel: check nieuwe vragen en antwoorden

Bekijk ze hier
 

Veelgestelde vragen door werknemersWaarop word ik beoordeeld?

Je beoordeling is afhankelijk van hoe je scoort – zeer goed, goed, voldoende of onvoldoende - op de volgende vijf of zes punten: 

  1. vakbekwaamheid
  2. productiviteit
  3. samenwerking collega’s/leidinggevenden en klanten
  4. kwaliteit van het werk
  5. inzet
  6. leidinggeven (indien van toepassing)

Je werkgever kan het model beoordelingsformulier uit de cao gebruiken. Hierop kan je op de verschillende onderdelen maximaal 4 punten scoren:

  • 1 punt: je scoort onvoldoende op dit onderdeel
  • 2 punten: je scoort voldoende op dit onderdeel
  • 3 punten: je scoort goed op dit onderdeel
  • 4 punten: je scoort zeer goed op dit onderdeel

 


Hoe en wanneer krijg ik een hoger salaris?

Het functie- en loongebouw bestaat uit negen loongroepen. Elke loongroep heeft een middentrede qua uurloon. Tot dit midden geldt: het ene jaar (‘oneven’ jaren) kom je automatisch in een hogere loontrede terecht. Het jaar erop (‘even’ jaren) gebeurt dat alleen maar vanaf een beoordeling ‘goed’. Kom je uiteindelijk in de middentrede van het uurloon uit, dan komt iedere tredeverhoging daarna tot stand als je volgens je werkgever ten minste ‘goed’ presteert.

Rol winterstop?

Ik ben meestal in de winter - van november tot april - werkloos en kan dan niet worden beoordeeld. Wat betekent dit voor een eventuele loonsverhoging? 
Ook bedrijven met winterwerkloosheid moeten naar bevind van zaken handelen. Als je als werknemer altijd terugkeert bij dezelfde werkgever, zal er ook voldoende informatie zijn om jouw functioneren te beoordelen. Maar de werkgever is dat niet verplicht volgens de cao.


Hoe past winkelpersoneel in het functie- en loongebouw?

Er is geen voorbeeldfunctie voor ‘winkelpersoneel’. Deze dient uw werkgever dus zelf op te stellen. Winkelpersoneel hoeft ook niet ingedeeld te worden in het loongebouw. 


Wat als ik terugkeer bij mijn 'oude' werkgever?

Is je dienstverband bij je werkgever geëindigd en ga je binnen 6 maanden weer aan de slag bij je werkgever (op basis van een arbeidsovereenkomst), in dezelfde functie? Dan ontvang je bij terugkeer een loon dat minimaal even hoog is, als toen je dienstverband eindigde, inclusief een eventuele fuwatoeslag. Keer je echter terug in een andere functie, dan moet je met je werkgever nieuwe afspraken maken hierover en over het bijbehorende loon.

 


  


Wat verandert er voor mij?

Wat betekent het voor mij? Wanneer krijg ik een hoger loon? Waarop word ik beoordeeld? Wat gebeurt er als ik van werkgever wissel? vragen en antwoorden

 

Voor werknemers:
Weten waar je staat

Het functiegebouw kent zeven functiefamilies met in totaal 36 functies. Je wordt ingedeeld in het functiegebouw op basis van wat je doet en hoe je het doet. Elke functie hoort bij een functiegroep. Die functiegroep krijgt een plek in het loongebouw. Ontdek in 4 stappen waar je staat!

start