Banner Mijn Loopbaan
 

Actueel: check nieuwe vragen en antwoorden

Bekijk ze hier
 

Uitleg

Wat
In het functiegebouw is de wijze van functioneren de leidraad: wat iemand doet - de taken - en hóe hij het doet. Op basis daarvan is een loongebouw ontwikkeld.

Waarom
Het functiegebouw tot 6 april 2013 was onduidelijk en het aantal loongroepen te beperkt. Het was lastig om onderscheid aan te brengen, er ontstond een wildgroei aan toeslagen. Daar kwam nog bij: te weinig aandacht voor functionerings- en beoordelingsgesprekken en een beperkt perspectief op loopbaanontwikkeling. Het huidige gebouw is hierover duidelijk: hoe beter iemand presteert, hoe hoger de beloning. Dat betekent groeikansen voor goede en gemotiveerde medewerkers. Met zo’n toekomstperspectief blijft de branche aantrekkelijk.Wat verandert er voor mij?

Wat betekent het voor mij? Wanneer krijg ik een hoger loon? Waarop word ik beoordeeld? Wat gebeurt er als ik van werkgever wissel? vragen en antwoorden

 

Voor werknemers:
Weten waar je staat

Het functiegebouw kent zeven functiefamilies met in totaal 36 functies. Je wordt ingedeeld in het functiegebouw op basis van wat je doet en hoe je het doet. Elke functie hoort bij een functiegroep. Die functiegroep krijgt een plek in het loongebouw. Ontdek in 4 stappen waar je staat!

start