Banner Mijn Loopbaan
 

Actueel: check nieuwe vragen en antwoorden

Bekijk ze hier
 

Twee dikke plussen

Margriet Smeets

Het nieuwe functie- en loongebouw krijgt van Mariet Smeets van Rob Smeets Schildersbedrijf uit Maastricht twee plussen.

Ten eerste omdat het doorgroeimogelijkheden biedt voor mensen die al langer in dienst zijn. De verschillende functies motiveert ze om zich te specialiseren of om door te groeien naar voorman. Beloning daarvan hoeft nu niet meer met een prestatietoeslag. Daarnaast zorgt de nieuwe structuur voor betaalbare jonge vaklieden. “Voorheen moest je die een loon betalen dat vergelijkbaar was met een ervaren kracht, terwijl hun output nog niet volwaardig was. Met de nieuwe structuur wordt iedereen op basis van inzet en resultaat beloond. Dat is wel zo eerlijk”.

Minder op gevoel
Dat voortaan jaarlijks beoordelingsgesprekken moeten worden gehouden, is voor Schildersbedrijf Smeets geen probleem. Mariet Smeets: “Dat deden we toch al, zowel met vaste als uitzendkrachten, inclusief een verslag dat door beide partijen wordt ondertekend. Toch gaat er iets veranderen. Om iedereen op eenzelfde manier te beoordelen, gaan we zeker gebruik maken van de leidraad. De criteria die daarin staan beschreven, zullen als vaste punten terugkomen in de gesprekken met onze mensen. Een formelere insteek en minder op gevoel. Misschien even wennen, maar het is voor iedereen helder en transparant. Dat maakt het voor beide partijen prettig werken”.Wat verandert er voor mij?

Wat betekent het voor mij? Wanneer krijg ik een hoger loon? Waarop word ik beoordeeld? Wat gebeurt er als ik van werkgever wissel? vragen en antwoorden

 

Voor werknemers:
Weten waar je staat

Het functiegebouw kent zeven functiefamilies met in totaal 36 functies. Je wordt ingedeeld in het functiegebouw op basis van wat je doet en hoe je het doet. Elke functie hoort bij een functiegroep. Die functiegroep krijgt een plek in het loongebouw. Ontdek in 4 stappen waar je staat!

start