Banner Mijn Loopbaan
 

Actueel: check nieuwe vragen en antwoorden

Bekijk ze hier
 

Geschillenregeling

Het kan voorkomen dat een werkgever en werknemer het niet eens zijn met elkaar over bijvoorbeeld de indeling, de weging of de beoordeling. In dat geval kan een werknemer bezwaar maken bij de Geschillencommissie. Voor beide partijen – werkgever en werknemer – is de hulp van de Geschillencommissie gratis. Bekijk het reglement
 

Hoe kunt u bezwaar maken?  
Stap 1
De werkgever heeft een beslissing genomen waar de werknemer het niet mee eens is. De werknemer meldt binnen 4 weken schriftelijk zijn bezwaren bij de werkgever. De werkgever deelt hem binnen 4 weken schriftelijk mee wat hij met de bezwaren van de werknemer doet. Blijft de werkgever bij zijn beslissing of reageert hij niet binnen 4 weken dan kan de werknemer naar de geschillencommissie.
 

Stap 2
De werknemer stuurt binnen 6 weken een brief aan de Geschillencommissie op het volgende adres:

secretariaat van cao-partijen
Postbus 11
2280 AA Rijswijk

Alle papieren die van belang zijn moeten worden meegestuurd, zoals het besluit van de werkgever en de reden(en) waarom de werknemer het niet eens is met dit besluit.
 

Stap 3
De Geschillencommissie neemt de zaak in behandeling. De werkgever wordt om een reactie gevraagd binnen vier weken. De werkgever en de werknemer krijgen de kans om een mondelinge toelichting te geven. Vervolgens doet de Geschillencommissie een uitspraak binnen acht weken. Werkgever en werknemer kunnen van tevoren aangeven of ze zich bij de uitspraak van de Geschillencommissie zullen neerleggen. Willen ze dat niet, dan is er nog de mogelijkheid om naar de rechter te stappen.Wat verandert er voor mij?

Wat betekent het voor mij? Wanneer krijg ik een hoger loon? Waarop word ik beoordeeld? Wat gebeurt er als ik van werkgever wissel? vragen en antwoorden

 

Voor werknemers:
Weten waar je staat

Het functiegebouw kent zeven functiefamilies met in totaal 36 functies. Je wordt ingedeeld in het functiegebouw op basis van wat je doet en hoe je het doet. Elke functie hoort bij een functiegroep. Die functiegroep krijgt een plek in het loongebouw. Ontdek in 4 stappen waar je staat!

start